Category: Projekti

Mesec muzeja 2015.

Dragi članovi,

Tim za gradski turizam vas poziva na ovogodišnji ,,Mesec muzeja”! Program “Meseca muzeja” se nalazi ispod poziva, a datumi do kada možete da se prijavite su sledeći:

- Železnički muzej i Muzej automobila: prijave do četvrtka, 5.marta

- Galerija fresaka i Muzej Vuka i Dositeja: prijave do petka, 20.marta

- Sinagoga Sukat Šalom i Jevrejski istorijski muzej: prijave do srede, 25.marta

Potrebno je poslati ime, prezime i broj telefona na našu email adresu: mtgradski@gmail.com

Program ,,Meseca muzeja” 2015

Skrivena blaga Srbije

Dragi članovi,

Želimo da vas obavestimo da i ove godine Tim za ruralni turizam organizuje tradicionalni kviz “Skrivena blaga Srbije”.

Pravila kviza nisu teška: dobijate teme na osnovu kojih imate potpunu slobodu da osmisite turistički aranžman u trajanju od dva dana (obavezno vikend). Cena aranžmana ne sme da pređe 4.000 din i putovanje se smišlja samo u granicama Srbije. Svaki tim mora da ima minimum dva, a maksimum pet učesnika.

Turistički aranžmani i PowerPoint prezentacije treba da budu gotove do 20. marta. Do tog datuma će biti održana i dva predavanja koja će vam pomoći u osmišljavanju aranžmana i računanju kalkulacije. Predavači su ujedno i žiri koji će nakon 20. marta proglasiti pobedničku ekipu.

Takođe je neophodno i što pre dostaviti prijavu na mtruralni@gmail.com sa naznačenim imenima članova ekipe i odabranom temom.

Teme su:

  • Ustanak mladih
  • Nebu pod oblake
  • Putevima velikana

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

Istraživanje turističkog tržišta i kreiranje turističke ponude hotela u Beogradu

Poštovani članovi,

Pozivamo Vas na sastanak Tima za preduzetništvo povodom projekta “Istraživanje turističkog tržišta i kreiranje turističke ponude hotela u Beogradu”.  

Sastanak će se održati u ponedeljak09.03.2015. u 19h u prostorijama YUTA-e, ulica Kondina 14.

Na sastanku ćemo se bliže dogovoriti o načinu istraživanja, podelićemo se u grupe i dogovorićemo se oko zadataka.

Prijave za uključenje u gore navedeni projekat možete poslati na mejl:

mtpreduzetnistvo@gmail.com

Projekat – Dijaspora 2013.

Udruženje Mladi za turizam uz finansijsku podršku Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije poziva sve pripadnike dijaspore i Srba u regionu koji studiraju i žive izvan Srbije da se prijave za projekat: “UPOZNAVANJE SRPSKIH STUDENATA IZ DIJASPORE I REGIONA SA PRIRODNIM I KULTURNIM BOGATSTVOM SRBIJE”.

Projekat traje 15 dana, od 20. oktobra do 3. novembra 2013. godine.

Cilj projekta je da se mladima koji žive van domovine omogući da upoznaju Srbiju i da nadograde svoja znanja o srpskoj istoriji, geografiji i kulturi. U toku programa obilaze se Beograd, Novi Sad, Sremski Karlovci, Valjevo, kanjon reke Gradac, nacionalni park Tara, Prijepolje, Sopotnica, rezervat prirode Uvac, Niš, Rajačke pivnice, srpski srednjovekovni manastiri. Organizuju se interaktivna predavanja, radionice i igre. Obezbeđen je smeštaj kod studenata i polupansion (doručak i večera) tokom celog trajanja programa.

Učesnici plaćaju participaciju u iznosu od 45 evra, a ostale troškove projekta snose Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i udruženje „Mladi za turizam“.

dijaspora

Volonterski kamp Bezdan 2013.

Volonterski kamp “Bezdan 2013″

Vreme održavanja: 29.07. – 04.08.2013.
Mesto: Bezdan (opština Sombor)
Ko može da učestvuje: mladi iz Srbije, Hrvatske i Madjarske

Naše udruženje “Mladi za Turizam” u partnerstvu sa udruženjima “Ozon” i “Vikend” iz Bezdana organizuje volonterski kamp za mlade i sve one koji žele da doprinesu razvoju i popularizaciji naselja Bezdan kroz jedan aktivan sedmodnevni program.

Prijave su do 01.07.2013. a plaćanje do 10.07.2013.

Cena: 35€ obuhvata – sedmodnevni boravak u kampu, doručak i ručak i sve aktivnosti navedene u programu (detaljan program videti u Notes1)
ne obuhvata- troškove transporta do i od Bezdana

Za boravak u kampu neophodno je: – ponesti svoju vreću a poželjno i šator ako ga posedujete, ako ne – to ćete naglasiti u prijavnom formularu.

PROGRAM KAMPA:

https://www.facebook.com/pages/Kamp-Bezdan-2013/556316004412420?id=556316004412420&sk=notes

Sve dodatne informacije biće blagovremeno objavljene na stranici Kamp Bezdan 2013 -

https://www.facebook.com/ pages/Kamp-Bezdan-2013/ 556316004412420?ref=hl

i eventu i prosledjene na vaš mail nakon popunjavanja formulara:

https://docs.google.com/ forms/d/ 1XSjD5C55peE_XWzJrOr8o5WCHG P6ZA6nDnwAh5KyY9o/viewform

Kamp “Bezdan 2013″ je podržan na konkursu za razvoj turizma Ministarstva finansija i privrede i za projekat smo dobili ocenu 8.57/10, te će od strane Ministarstva biti finansijski podržan.

Dodjite da zajedno istražimo neotkrivene lepote Bezdana!!!

[follow_up]

Projekat “Podsticanje poboljsanja kvaliteta turisticke ponude i smestajnih kapaciteta u ruralnom turizmu”, Knic

Mladi za turizam su po prvi put organizovali projekat “Podsticanje poboljšanja kvaliteta turističke ponude i smeštajnih kapaciteta u ruralnom turizmu”. Kroz ovaj projekat Mladi za turizam su uključili studente turizma u rad na poboljšanju kvaliteta turističke ponude opštine Knić.

Studenti, njih 32, iz Beograda i Novog Sada (studenti Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, Ekonomskog fakultera – svi iz Beograda, kao i Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada) proveli su vikend u domaćinstvima ove opštine i neposredno došli do saznanja o ponudi, stanju infrastrukture, problemima, pogodnostima i ostalim propratnim sadržajima ove opštine. Studenti su bili raspoređeni u 11 domaćinstava u 7 sela – Knić, Borač, Žunje, Grabovac, Dragušica, Balosave i Čestin. Domaćinstva su bila raznolika – od onih koji se turizmom bave 30 godina, do onih koji su tek počeli sa ovim oblikom privređivanja, te od domaćinstava u etno stilu, do onih koja se po arhitekturi i enterijeru ne razlikuju mnogo od kuća u velikim gradovima. Treba takođe napomenuti da nisu sva domaćinstva bila kategorisana, pa smo imali mogućnost da objektivno sagledamo trenutnu situaciju i smer daljeg razvoja turističke ponude.

Pre samog polaska, studenti su prisustvobali predavanju profeskorke Snežane Štetić, koja je govorila o seoskom turizmu i njegovom značaju za razvoj sela, kao i profesorke Ljiljane Kosar koja je detaljnije upoznala studente o problemima kategorizacije smeštajnih kapaciteta u seoskom turizmu.

Kroz ovaj projekat, Mladi za turizam žele da pomognu domaćinstvima da premoste probleme koji postoje, u onom obimu koliko je to moguće – davajući savete, ukazivajući na postojeće probleme ali i na komparativne i konkurentske prednosti. Pored toga, sa saznanjima o samoj ponudi, za svako domaćinstvo urađen je kompletni izveštaj, dok se za blisku budućnost planira izrada flajera i promotivnog materijala.

Mladi za turizam kroz ovaj projekat takođe žele da uspostave saradnju sa lokalnim turističkim organizacijama kao i sa Turističkom organizacijom Srbije, Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, receptivnim agencijama i svim srodnim granama privrede koje svojim radom utiču na kvalitet turističke ponude regiona.

Prezentaciju kojom Mladi za turizam žele da promovišu domaćinstva i turističku ponudu opštine Knić, i turistima prikažu sve prednosti i lepote odlaska iz grada u neka od ruralnih mesta možete pogledati ovde:

 

SEOSKI TURIZAM KNIC