Category: Najnovije

“Serbian Tourism Forum” 18. oktobra u Beogradu

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Poštovani,
“Ovic Consulting” iz Londona, agencija specijalizovana za marketing u turizmu, udruženje “Mladi za turizam” i organizacija “Marketing Workshop”, po prvi put organizuju The Serbian Tourism Forum (STF), jedinstven događaj koji će okupiti stručnjake koji istražuju i prate najnovije trendove u turističkom marketingu. Okosnica konferencije biće segmentacija i targetiranje novih tržišta.
Naš cilj je da svi zajedno dođemo do novih saznanja o lokalnom turizmu i inostranim tržištima. Kada smo sastavljali listu govornika, vodili smo računa da obuhvatimo sve aspekte naznačenih tema. Neki od njih su: Tijana Maljković (sekretar Udruženja za turizam – Privredna komora Srbije), Miodrag Popović (direktor Turističke organizacija Beograda), Tijana Đuričić (PR menadžer Turističke organizacije Nemačke), Branko Krasojević (direktor konsultantske agencije “Savetnik u turizmu”), Jeannine Litmanowicz (izraelski turistički konsultant), Milan Maglov (marketing stručnjak u oblasti društvenih mreža), Nenad Blagojević (novinar, turistički vodič, autor sajta “Priče sa dušom”), Miloš Petrović (web preduzetnik i bloger, sajt putuj.rs), Raleigh Bruce (američki bloger)…
Na samom forumu imaćete priliku ne samo da slušate, već i da postavljate pitanja, kao i da podelite sa našim gostima vaša iskustva i probleme sa kojima se susrećete u svakodnevnom radu. U tekućoj godini, jedan od organizatora STF konferencije “Ovic Consulting”, sproveo je istraživanje na našem tržištu o ključnim karakteristikama Srbije iz turističkog ugla. Rezultati istraživanja biće predstavljeni na samom događaju.
Konferencija će se održati u sredu, 18. oktobra 2017. godine  sa početkom u 9h, u  hotelu Zira, Ruzveltova 35.
Kotizacija iznosi 59 evra i obuhvata: učešće na predavanjima, kafe pauzu, ručak, paket dobrodoščice, radni materijal konferencije i sertifikat).
Za više informacija o konferenciji i učešću, možete nas kontaktirati na:
Telefon: 063/866-49-83
Mladi za turizam: info@mladizaturizam.rs i OVIC Consulting: ovic.consulting@gmail.com
Nadamo se da ćemo uz vašu pomoć započeti niz konferencija, koje će ubuduće pomerati granice turizma u Srbiji, na dobrobit svih nas.

SERBIAN TOURISM FORUM -
Beograd, 18. oktobar, 2017.
Hotel “Zira” Beograd, Ruzveltova 35
PROGRAM

9:00 – 9:30    Registracija učesnika
9:30 – 10:00    Svečano otvaranje konferencije, pozdravna reč organizatora
10:00 – 11:00    Trippin Srbija, turistički blogeri
“Neotkriveni potencijali Srbije”
11:00 – 11:45    Panel: Javne institucije

Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam – Privredna komora Srbije
DanijelaVićentijević, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Olga Baletić, PR i marketing menadžer- Turistička organizacija Srbije
Miodrag Popović, direktor Turističke organizacija Beograda

11:45 – 12:00    Kafe pauza
12:00 – 12:30    VesnaVlatković,  A Hoteli, PR & Marketing menadžer

“Kako uspešno odgovoriti na želje i zahteve turista”
12:30 – 13:15    Panel: Edukacija
13:15 – 13:45    Tijana Đuričić, PR menadžer Turističke organizacije Nemačke

“Kako biti inovativan i kreativan prilikom targetiranja stranih turista”
13:45 – 15:00    Pauza
15:00 – 15:30    Branko Krasojević, direktor konsultantske agencije “Savetnik u turizmu”

“Značaj konsaltinga u turizmu”
15:30 – 16:00    Jeannine Litmanowicz, izraelski turistički konsultant

“Ključne tačke prodaje prilikom privlačenja turista iz specifičnih područja”
16:00 – 16:45    Panel: Blogeri

Nenad Blagojević novinar, turistički vodič, autor sajta “Priče sa dušom”)
Miloš Petrović, web preduzetnik i bloger, sajt putuj.rs
Milica Radović, bloger, blog themilica.com
Raleigh Bruce, američki bloger

Moderator: Milan Maglov, marketing stručnjak u oblasti društvenih mreža

“Uloga blogera u promociji turizma”
16:45 – 17:00    Zatvaranje konferencije
Poster

„Pristupačni turizam – izazovi i perspektive“

„Pristupačni turizam – izazovi i perspektive“

 

petak, 23. decembar od 18h

Turistička organizacija Srbije, Čika-Ljubina br. 8, I sprat

 

 

Udruženje „Mladi za turizam“ vas poziva na šesti po redu „Mesec edukacije“. Imajući u vidu da je Svetska turistička organizacija, Dan turizma, 27. septembar 2016. godine, posvetila pristupačnom turizmu, ovogodišnji seminar ima za cilj da se upoznamo sa pojmom ove vrste turizma – turizma za svakoga.

 

Koliko u Srbiji ima osoba sa invaliditetom, statistički gledano, još uvek je nepoznanica, a procenjuje se oko 8% populacije naše zemlje. Sa kojim se sve problemima i preprekama susreću osobe sa invaliditetom kada reše da otputuju na odmor ili posete neki kulturni događaj? Da li je ovaj vid turizma razvijen u Srbiji ili je još u povoju? Da li smo upoznati sa terminologijom koja se koristi za različite stepene telesnog oštećenja, a koja je društveno prihvatljiva? Ovo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da damo odgovor u petak, 23. decembra od 18h, u prostorijama TOS-a.

Prisustvovanje seminaru je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti i dobiti više informacija o seminaru na mail info@mladizaturizam.rs

Satnica:

18:00 – 18:10 Pozdravni govor – Lana Gunjić, predsednica udruženja „Mladi za turizam“
18:10 – 18:25 Uvodna reč – dr Branko Krasojević, direktor Agencije za konsalting i menadžment „Savetnik u turizmu“, moderator
18:25 – 18:40 M.Sc. Dragana Knežević, udruženje „Mladi za turizam“
18:40 – 18:55 Gorjana Gordić, autorka publikacije „Bele tačke Beograda – vodič za pristupačnost, udruženje „Talos“
18:55 – 19:10 Milan Janković, Udruženje studenata sa hendikepom (USH), izvršni direktor
19:10 – 19:20 Dr Damjan Tatic, član Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom, video prezentacija
19:20 – 19:40 Pauza za osveženje
19:40 – 21:00 Panel diskusija

Link na događaj na faceebook-u možete videti ovde.

pristupacan-turizam


Tura „Kraljevski doček za Nikolu Teslu“

Udruženje ”Mladi za turizam” svoje aktivnosti nastavljaju i tokom leta, naime, svake subote u julu mesecu, organizovaće besplatne ture za sve zainteresovane. Neumorna ekipa, koju predvodi turistički vodič i član UO ”Mladi za turizam”, Olgica Živković, i ove godine učestvuje na manifestaciji „Tesla dani 2016“ kojom se obeležava 160. godina od rođenja Nikole Tesle. Klaster puteva kulture je organizator manifestacije, na čelu sa menadžerkom i idejnim tvorcem Manuelom Graf. Celokupan program manifestacije možete da pogledate na sajtu  kulturno turističke rute „Putevima Tesle“.  http://www.teslaways.rs/

Naša dama iz XIX veka pripovedaće nam i dočarati Teslin boravk u Beogradu, daleke 1892. godine. „Tesla je 20. maja po starom kalendaru, oko 23h stigao brzim vozom iz Pešte na Železničku stanicu u Beogradu, koja je bila okićena cvećem i zastavama brojnih udruženja, a građanstvo se tiskalo da vidi srpskog naučnika svetskog glasa. Kočije su ga odvezle do hotela Imperijal kod današnjeg Filozofskog fakulteta…“

Imaćete priliku da čujete zašto Tesla nije mogao da primi orden Sv. Save I reda od kralja Aleksandra Obrenovića; i kako su tekle pripreme za svečanu večeru, koju je organizovao čuveni pančevački industrijalac Đorđe Vajfert, u bašti svoje pivare, na Smutekovcu, Topčidersko brdo. Biće reči i o velikom prijateljstvu koje je Tesla negovao sa fizičarem i meterologom Đorđem Stanojevićem. Zahvaljujući njihovoj prepisci, Stanojević je ubedio siromašnu Srbiju da počne sa izgradnjom hidroelektrana, samo nakon četiri godine od puštanja u rad HE na Nijagarinim vodopadima, koja je sagrađena po Teslinim principima naizmenične struje. I tada, započinje nezaustavljiva elektrifikacija Srbije.

Ujedno, moći ćete da vidite kako izgleda danas Stari dvor i u kom salonu je izložen faksimil pisma pape Jovana VIII, u kojem se po prvi put spominje slovensko ime – Beograd, od 16. aprila, 878. godine. Dok ćete izbliza videti ulja na platnu Petra Lubarde, Milana Konjovića, Ljube Laha i Uroša Predića.

Kada : subota, 16, 23 i 30. jul 2016.
Vreme : 11h

Gde: Skupština grada Beograd (Stari dvor), Dragoslava Jovanovića br. 2

Kako: Dobro raspoloženje, osmeh i jedna prijava na mail: info@mladizaturizam.rs 

Prilikom prijavljivanja: molimo vas da ostavite kontakt telefon, JMBG broj i broj lične karte (koju ćete morati da pokažete na ulazu u Gradsku skupštinu). Kako je broj posetilaca ograničen, molimo vas da prilikom prijave naznačite termin. Unapred hvala na razumevanju.

Nezaboravan utisak i doživljaj o jednoj suboti, Tesli i Olgici, opisao je i poznati novinar i bloger, Nenad Blagojević, na svom sajtu

01    02

Održan seminar ‘’Kako upravljati razvojem turizmau Srbiji’’

U subotu 12. decembra 2015. Održan je peti po redu Mesec edukacije u prostorijama Turističke organizacije Srbije. Tema seminara je bila “Kako upravljati razvojem turizma Srbije? Izazovi destinacijskog menadžmenta na lokalnom nivou”.

U prvom delu seminara, prisutni su mogli da čuju prof. dr Jovana Popesku, stručnjaka za oblast destinacijskog menadžmenta. Profesor Popesku je istakao značaj inovacije i tzv. “pametne” specijalizacije turističkih destinacija, koje se mogu ostvariti kroz destinacijski menadžment, a kako bi se odgovorilo na savremene trendove u cilju poboljšanja indeksa konkurentnosti Srbije, koji je za sada izrazito nepovoljan. Takođe, istakao je i potrebu za identifikacijom tražnje, a ne samo raspoloživih resursa, kako bi se kreirala turistička ponuda koja podržava održivi razvoj destinacije. Zatim je msr Vladimir Šušteršić predstavio svoje istraživanje o organizacionim, kadrovskim i finansijskim karakteristikama poslovanja lokalnih turističkih organizacija u Srbiji.

U drugom delu predstavnici Turističkih organizacija opština Ljig (Vladimir Ivanović) i Aranđelovac (Jelena Sujković) su istakli probleme iz prakse, kao i predloge za njihovo rešavanje. Nakon kraće pauze usledio je treći deo seminara­ – diskusija koja je pokrenula mnoga pitanja o problemu stranačkog zapošljavanja, potrebi regionalizacije turističke ponude Srbije, potrebi istraživanja turističkog tržišta, kao i o mogućnosti razvoja regionalnih destinacijskih menadžment organizacija u Srbiji. Učesnici su zatim izneli zaključna razmatranja. Seminaru je prisustvovao veliki broj studenata iz oblasti turizma, koji su svojim aktivnim učešćem doprineli da se ovaj seminar završi konstruktivnim idejama kao odgovorom na predstojeće izazove.

Obaveštenje

Poštovani članovi,

Želimo da vas obavestimo da u Novu godinu ulazimo sa izmenama u organizaciji udruženja. Izabran je novi Upravni odbor na čelu sa predsednicom Lanom Gunjić.

U cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg rada, aktivnosti udruženja se neće realizovati više u okviru timova, već na nivou celog udruženja. Navedene promene neće uticati na aktivno učešće članova, te vas pozivamo da nas i dalje pratite i uzmete učešće u našim aktivnostima.

U skladu sa promenama u načinu delovanja udruženja, obaveštavamo vas da ćemo u narednom periodu ugasiti fejsbuk grupe Timova, pa bismo vas zamolili da nas pratite na stranici https://www.facebook.com/mladiza.turizam/?fref=ts ili na grupi: Mladi za turizam https://www.facebook.com/groups/168410476597958/

Podelite svoje “zeleno iskustvo” i učestvujte u nagradnoj igri

ShareYourGreenExperienceSN_serbo-01

Još je ostalo mesec dana da podelite svoje zeleno iskustvo, učestvujući putem online konkursa, koji je raspisao Ecobnb preko evropskog projekta EcoDots, i osvojite eko-prijateljski vikend u Italiji, od Ligurskog mora do Apeninskih planina.

 

Podelite svoje zeleno iskustvo! Do 30.. oktobra 2015. godine možete da opišete fotografijama i tekstom svoju zelenu turu ili eko-prijateljko odmorište i osvojiti vikend za 2  osobe u Italiji.

Konkurs je raspisan od strane Ecobnb-a, zajednica održivog turizma u Evropi, zajedno sa evropskim projektom Ecodots, od kojih su Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Centar za istraživačke projekte “EcoDev”partneri na ovom projektu.

 

Cilj EcoDots-a (Ekotačke) je da stvori mrežu zelenih ugostiteljskih objekata i tura kroz Evropu koji će otkriti  putnici koji poštuju prirodu.

 

Da li postoje neverovatne ture ili posebna mesta koje ste otkrili, koje reflektuju način zelenog putovanja, poštuju prirodu, mesta i lokalne zajednice? Ako je Vaš odgovor da, možete da podelite svoje zeleno iskustvo putem kratkog teksta (ili videa), i učestvujete besplatno na konkursu. Najbolji esej će biti objavljen na veb portalu Ecobnb.

 

Autori najboljih eseja će osvojiti vikend za dve osobe u Italiji. Gde? U divnim bregovima Parme, između vinograda i starih zamaka; ili u Apeninima regije Emilija, domovini vrganja; ili blizu toplog Ligurskog mora, među maslinjacima, poljima lavande i drevnim selima.

 

Šta čekate? Podelite svoje zeleno iskustvo!

 

Info: http://ecobnb.com/blog/share-your-green-adventure/

info@ecobnb.com

IN HONOR OF MY DONOR

Mladi za turizam organizuju odlazak na planinarski uspon “IN HONOR OF MY DONOR” u čast donora Sandre Živković, 12. septembra u Bučju kod Knjaževca. Uspon će biti deo nacionalne kampanje “Produži život”, koju zajedno sprovode Ministarstvo zdravlja i RTS, a organizovan je od strane novoosnovanog udruženja “Buk”, uz podršku: Mladih za turizam, planinarskog društva Babin zub , Udruženja za pomoć i podršku osobama sa Cističnom fibrozom Srbije i Turističke organizacije opštine Knjaževac. Pozivamo Vas da zajedno odamo počast osobi zahvaljujući čijim plućima Sandra diše i zajedno širimo svest o značaju zaveštanja organa i potpisivanja donorskih kartica.

Plakata-5

Polazak u petak, 11. septembra u 17h iz Beograda, vožnja do sela Bučje kod Knjaževca. Noćenje u seoskim domaćinstvima, sutradan doručak i učestvovanje u akciji. Nakon završetka akcije polazak za Beograd.

Cena putovanja: 2400 RSD, plaćanje u dve rate.
Kontakt: Jovana Vukajlović, 064/ 2999-0338 

PRIJAVE NA: info@mladizaturizam.rs

Osetite duh starog i novog Šapca

Dragi članovi,

Tim za gradski turizam i tim za turističko preduzetništvo vas pozivaju da im se pridružite u jednodnevnoj poseti najvećem gradu Mačve! Mala ali odabrana družina će krenuti putem Šapca 28.marta! Uz pratnju vodiča ,,Osetićete duh starog i novog Šapca” i obići hotel ,,Sloboda”, planinu Cer i seosko domaćinstvo Vilu ,,Albedo”.

ŠabacMZT

Cena izleta je 900din, i obuhvata usluge vodiča i sve obilaske.
Broj učesnika je ograničen na 19,a prijave će se vršiti slanjem imena i broja telefona na mtgradski@gmail.com ili mtpreduzetnistvo@gmail.com.

Plaćanje će se izvršiti 25.marta u prostorijama YUTA-e u popodnevnim časovima o čemu ćemo prijavljene naknadno obavestiti.

Šabac je mali grad i obići ćemo ga sad!
Hotel Sloboda je lep i nov,
Planina Cer šalje nam zov.
Žurimo, jurimo, letimo, Šabac kraj Save da posetimo!

Buduće aktivnosti udruženja “Mladi za turizam”

 

Dragi članovi,

Pozivamo vas da nam se pridružite  i učestvujete u aktivnostima koje nas očekuju u narednom periodu.

Više informacija o aktivnostima možete naći na sledećim linkovima:

1. Istraživanje turističkog tržišta i kreiranje turističke ponude hotela u Beogradu

2.  Skrivena blaga Srbije

3. Mesec muzeja 2015

 

POKRENI SE. ISTRAŽI. PROBUDI SRBIJU!

1518810_565021053581474_1114306787_o

 

 

 

 

 

 

Martovska ekskurzija – “Podmlađivanje i ljuljuškanje na Ozrenu”

Poštovani članovi,

Vreme ja za tradicionalno planinarenje!

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovogodišnjoj martovskoj ekskurziji pod nazivom:
“Podmlađivanje i ljuljuškanje na Ozrenu” koja će biti realizovana u periodu 13 – 15. marta.

Udahnite svež vazduh na najvišem vrhu Ozrena – Leskoviku; posetite manastir Koporin, zadužbinu despota Stefana Lazarevića; otkrijte mesto gde se odigrala čuvena bitka na Deligradu daleke 1806. godine ili saznajte više o pukovniku Rajevskom koji je poslužio kao inspiracija ruskom piscu Lavu Tolstoju!

Ovom prilikom posetićemo Sokobanju, proverite da li ima istine u Nušićevim rečima:

“Soko banja, Soko grad, dođeš star, odeš mlad!”

10846099_405582316285169_520091711956829149_n

PROGRAM PODMLAĐIVANJA

1. Dan (13.03.2015.)
08:30 Sastanak ispred Železničke stanice
- Polazak i ljuljuškanje u autobusu.
- Obilazak srednjovekovnog manastira Koporin, zadužbine despota Stefana Lazarevića.
- Kraća pauza u Etno selu „Moravski konaci“.
- Obilazak Deligrada i mesta gde se odigrala čuvena bitka na Deligradu 1806.
- Stručna poseta OTIS Aleksinca – Opštinske organizacije za sport i turizam Aleksinac.
- Obilazak ruske crkve Svete trojice u Gornjem Adrovcu, posvećene pukovniku Rajevskom koji je poslužio kao inspiracija Lavu Tolstoju za lik Grofa Vronskog.
- Smeštaj u Dečje odmaralište „Lipovac“ i večera.
- Radionice podmlađivanja i druženje.

2. Dan (14.03.2015.)
- Doručak.
- Uspon na Leskovik, najviši vrh Ozrena (1.174 m.n.v.).
- Ručak i odmor.
- Radionice podmlađivanja i druženje.

3. Dan (15.03.2015.)
- Doručak.
- Obilazak lepotice pod Ozrenom i stručna poseta Organizacije za turizam i kulturu Sokobanje.
- Obilazak vodopada Ripaljka i Soko grada (ukoliko vremenske prilike dozvole).
- LJuljuškanje u autobusu ka Beogradu.
- Povratak u Beograd u večernjim časovima.

CENA PUTOVANJA: 3.800 dinara (plaćanje u DVE RATE)

Cena obuhvata: prevoz autobusom, dva noćenja i četiri obroka u odmaralištu „Lipovac“, stručno vođenje na lokalitetima.

PLAĆANJE:
- Prva rata se uplaćuje do 12.02.2015.
- Druga rata se uplaćuje do 13.03. 2015.
Prijave na imejl info@mladizaturizam.rs

Ukoliko imate dodatna pitanja možete se obratiti kontakt osobi:
Tamara Grujičić
članica UO Mladi za turizam
tel: 064/202-8085